27.6.16

MIDSUMMER IN LONDON

DSC_1019
DSC_1014
DSC_1009

DSC_1033

Midsummer is a big holiday in Finland and also in Sweden. That´s why every year on Midsummer London Swedes and Finnish people get together and head to Hyde Park for the Midsummer picnic. I went once again this year with my dear Swedish friend Rebecca. We were having picnic there last year but this year it looked like it was going to rain soon so we decided to go for a lunch somewhere inside instead. But we spend some time in Hyde Park just to enjoy the atmosphere.

We had lunch at the Le Pain Quotidien which one of my absolute favorites. Food is so amazing there. That homemade raspberry lemonade was so tasty. If you ever go to have some food there, try it, it was amazing.

This Le Pain Quotidien was in Marylebone but they have many bakeries all around London and all around the world. Amazing bread and fresh ingredients. I like! Btw this is also really good place for breakfast because they have really nice options and the coffee is also really good.

Now I am going to sleep because I need to wake up early for work. Have a nice week!

Juhannusta vietin jälleen kerran täällä Lontoossa, jossa harva on ikinä kuullutkaan mistään juhannuksesta. Se ei nimittäin täällä ole mikään juhla eikä se vaikuta elämään millään lailla. Onneksi joka vuosi Lontoon suomalaiset ja ruotsalaiset kerääntyvät yhteen ja Hyde Park täyttyy iloisista ihmisistä, kun on aika joka vuotiselle juhannuspiknikille. Ihmiset laulavat ja syövät skandinaavisia herkkuja. Olimme viime vuonna siellä piknikillä ruotsalaisen ystäväni Rebecan kanssa, mutta tänä vuonna päätimme jättää piknikin välistä, sillä näytti siltä, että kohta tulee vettä ja paljon. Ja niin tulikin. Päätimme siis lounastaa sisätiloissa ja päädyimmekin yhteen meidän vakiopaikoista, Le Pain Quotidieniin. Niin herkullista ruokaa ja tuo kotitekoinen vadelmalimppari vei meidän molempien kielet mennessään.

Tämä Le Pain Quotidien sijaitsi Marylebonen naapurustossa, mutta näitähän löytyy ympäri Lontoota ja ympäri maailmaa. Niin herkullista leipää ja ihania tuoreita aineksia. En ole vielä kertaakaan joutunut pettymään täällä tilaukseeni. Kahvi on muuten kanssa ihan taivaallisen hyvää, jos aamiasta ajattelee nauttivan täällä.

Nyt nukkumaan, sillä aamulla pitää herätä ajoissa töihin. Ihanaa viikkoa teille!Aurora


No comments:

Post a Comment