2.8.16

LONDON GUIDE: SKY GARDEN

DSC_1668

DSC_1638

DSC_1681

DSC_1696

DSC_1712

Areas that I love in London are the areas around Tower Bridge and London Bridge (Tube: Tower Hill, Monument, London Bridge, Southwark). Of course the actual Tower Bridge is always full of tourists but just around the corner there are amazing restaurants and nice bars and all those massive tourist groups have vanished.

We went for a dinner next to river on Saturday. Timing was perfect because it was time for sunset and in this area the sunset is always amazing. After the dinner we had a few drinks at the bar of Sky Garden. What is Sky Garden? It an inside garden on top of a skyscraper with a bar and restaurant. Sounds amazing? It is. Amazing views for every direction and usually the bar is not so crowded as for example the bar in the Shard is. But Shard is of course very nice as well, a bit more exclusive though and the dress code is more precise.

For Sky Garden, don't worry if you don't have a booking. I know their website says that you need a booking to go in but in the evenings you really don't need one. If there is space (and there always is) and you are not wearing sneakers and shorts they are likely to let you go in. Normal smart clothes are just fine. Often in the weekends they also have live music or a dj which is really nice. It is not a night club though so if you are looking for a place to party this isn't the place but for example to have some drinks before/after dinner it is perfect.

I always take my friends who visit London to Sky Garden and there hasn't been any who didn't love it so I think it tells a lot about the place. I also have been there now quite a few times and it still every time puts a smile to my face so it must have some magic in it. I think it is the view.

I was thinking to write a few more of these "London Guide" blogs posts so if you have some wishes for them let me know.


Sky Garden
1 Sky Garden Walk, London, EC3M 8AF


Yksi ehdottomasti lempialueistani täällä Lontoossa on Tower Bridgen ja London Bridgen ympäristö (lähimmät metropysäkit: Tower Hill, Monument, London Bridge, Southwark). Ihania ravintoloita ja kivoja baareja ja vaikkakin Tower Bridge itsessään on aikamoinen turistirysä, jää sen ympäristöön ihania ravintoloita ja baareja joihin turistimassat eivät jostain syystä löydä. 

Lauantaina menimme illalliselle Thamesin jokirantaan. Ajoitus oli täydellinen sillä aurinko oli juuri laskemassa ja tuolta sillalta saa niin upeita kuvia, kun aurinko laskee. Illallisen jälkeen menimme drinkeille Sky Gardeniin, joka on ehdottomasti yksi lempipaikoistani täällä Lontoossa. Upeat maisemat joka suuntaan ja ei niin ahdas kuin esimerkiksi the Shard on välillä. Sky Garden on siis pilvenpiirtäjän huipulla oleva sisäpuutarha, jossa on sekä ravintola että baari. Usein viikonloppusin siellä on myös joko elävää musiikkia tai dj. Kyseessä ei kuitenkaan ole yökerho, joten jos etsit paikkaa bilettämistä varten, ei tämä ole oikea paikka. Parhaiten tämä sopii jos haluaa ennen/jälkeen illallista juoda hyvän drinkin ja nauttia upeista maisemista.

Sky Gardenin kotisivut sanovat, että päästäksesi huipulle sinulla tulisi olla varaus, mutta iltaisin pääsee usein ilman. Meillä ei ole ikinä ollut varausta ja vielä kertaakaan ei ole sanottu ei. Vaatetukseen kannattaa hieman kiinnittää huomiota sillä lenkkareissa ja shortseissa sisälle ei pääse, mutta tavallinen siisti pukeutuminen riittää. Jos verrataan taas Shardiin, niin sinne pukeutumiskoodi on hieman tarkempi.

Joka kerta, kun joku ystävistäni tulee kyläilemään Lontooseen, vien heidät Sky Gardeniin ja vielä ei ole ollut yhtäkään, joka ei olisi rakastanut tätä paikkaa. Kai sekin kertoo jotain, että, vaikka olen käynyt siellä jo monen monta kertaa, joka kerta tämä paikka laittaa hymyn huulilleni. Kyseessä taitaa olla nuo upeat maisemat, jotka kerta kerran jälkeen säilyttävät hohtonsa.

Ajattelin kirjoitellä tälläisia vinkkipostauksia Lontoosta vielä muutaman lisää, joten jos teillä on jotain toiveita mistä haluaisitte kuulla lisää, laittakaa vinkkiä kommenttiboksiin.


Aurora

No comments:

Post a Comment